Kako nastane zdravilo Detralex?

Zgodba zdravila Detralex se začne z majhnimi nezrelimi pomarančami, ki jih prav posebej za nas oberejo na štirih koncih sveta. Pomaranče obdelamo po posebnem postopku, rezultat pa je natančno odmerjena flavonoidna frakcija.

Nasad pomaranč, ki jih uporabljajo za izdelavo zdravila Detralex

Nasad pomaranč

Biološko uporabnost zdravila izboljšamo s pomočjo najsodobnejše nadzvočne mikronizacijske tehnologije.Večino pomaranč, ki jih uporabljamo, gojijo v nasadih v Španiji, Maroku, na Kitajskem in v Mehiki, kjer so ugodne klimatske razmere. Za pridobitev kakovostne zdravilne učinkovine so potrebni številni koraki:

POBIRANJE PRIDELKA

Iz vsakega pomarančnega cveta se razvije štiri ali pet pomaranč, od katerih dozori le ena. Ostale tri ali štiri nezrele pomaranče, ki padejo z drevesa, so bogate s hesperidinom in jih zato poberejo. dreves. Uporabljamo več vrst sladkih pomaranč.

• Valencia (Citrus sinensis)
• Tangerina (Citrus tangerina)
• Navel (Citrus navel) ...

Male pomaranče iz katerih pridobijo hesperidin za Detralex

Male nezrele pomaranče

SUŠENJE

Na prostem se pomaranče 2 tedna sušijo na soncu.

 

MLETJE

Na soncu posušene pomaranče zmeljejo in nato ekstrahirajo hesperidin v obliki praška. Prah
pošljejo v našo proizvodno enoto Baclair v pokrajini Normandija (Francija).

 

NASTANEK ORIGINALNE ZDRAVILNE UČINKOVINE, MIKRONIZIRANE PREČIŠČENE FLAVONOIDNE FRAKCIJE

Flavonoidna frakcija zdravila Detralex vsebuje 90 % diosmina, preostalih 10 % pa predstavlja natančno odmerjena flavonoidna formula, ki vsebuje različne flavonoide.
Za odstranitev nečistot in pridobitev visokokakovostne prečiščene flavonoidne frakcije uporabljamo različne faze PREČIŠČEVANJA. Flavonoidna frakcija se nato SUŠI in shrani v posebnih vsebnikih, kjer čaka na proces mikronizacije.
Princip mikronizacije temelji na ustvarjanju trkov med delci, do katerih pride zaradi uporabe zračnih curkov, ki delujejo skoraj z nadzvočno hitrostjo. Delci večkrat trčijo drug ob drugega in razpadejo, zato se njihova povprečna velikost zmanjša na manj kot 2 μm.

mikronizirani, manjši delci

Mikronizirani flavonoidni delci

nemikronizirani, večji delci

Nemikronizirani flavonoidni delci

 

OD MIKRONIZIRANE PREČIŠČENE FLAVONOIDNE FRAKCIJE DO ŠKATLICE TABLET ZDRAVILA DETRALEX

prikazana razlika med filmsko obloženimi tabletami in ne obloženimi tabletami

Neobložene (bele) in filmsko obložene (oranžne) tablete zdravila Detralex

Za pretvorbo mikronizirane prečiščene flavonoidne frakcije v tablete zdravila Detralex je potrebnih šest korakov: granuliranje, tabletiranje, filmsko oblaganje, toplotno varjenje, pakiranje v škatlice, pakiranje v kartonske škatle. Vseh šest korakov poteka v naši proizvodni enoti v Gidyju.

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.